Omladinski fudbalski klub Brdo igra sezonu o kojoj će se puno pričati i narednih godina. Seniorski sastav je u drugoligaškoj kokurenciji što je i najveći uspjeh kluba koji je razgalio srca brojnih navijča širom svijeta. Juniorska i kadetska selekcija Brda je u Omladinskoj ligi BiH što samo zaokružuje sjajnu sliku o ovom klubu koji je nam je podario mnogo razloga za zadovoljstvo.

Ovo su konstatacije koje podržava i dugogodišnji član i donator, Samir Čaušević. Raduje se postignutim rezultatima ali i poziva sve koji mogu pomoći da pruže podršku. –Želim vas pozvati da nam se pridružite u podršci našem Brdu jer imamo rezultate koji obećavaju da će se klub i dalje razvijati u željenom pravcu, ali moramo značajnije pomoći, ističe Čaušević. On se iskreno zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli te smatra da je mnogo izazova u narednom periodu. –Kao što znate ove godine će izostati naša tradicionalna manifestacija Žuto-plava noć tako da ćemo se morati što bolje organizovati kako bi osigurali dovoljno finansijskih sredstava za takmičenje seniora, ali i kadeta i juniora, naglašava Samir Čaušević koji je proteklih godina, djelima pokazao kako se voli OFK Brdo.

– Mi u našim redovima imamo nekoliko sjajnih sponzora koji pružaju značajnu pomoć. Međutim, u ovom rangu takmičenja moramo povećati broj sponzara spremnih da ulože značajnija finansijska sredstva jer mi smo u drugoj ligi i naše obaveze po raznim osnovama su znatno veće nego prethodnih godina, zaključuje Čaušević. Ukoliko se odlučite da pružite podršku Omladinskom fudbalskom klubu Brdo, javite se predstavnicima Humanitarne organizacije Humano Brdo ili sekretaru OFK Brdo.

…jer Brdo život znači

Scroll Up