Malo smo se pribojavali pred početak prvenstva u Omladinskoj ligi BiH, grupa zapad. Izuzetno kvalitetni protivnici su bili veliki izazov za izabranike Amira Duratovića. Start prvenstva je bio za zaborav, ali i susreti u kojima se prikupljalo neophodno iskustvo. Nakon četiri odigrana kola na kontu Brda nije bilo bodova uz gol razliku 4-21. Međutim, dalo se primijetiti da juniori Brda imaju snage i znanja za bodove.

Na veliko zadovoljstvo mladih fudbalera, trenera, uprave i posebno navijača širom svijeta, došla je i prva pobjeda. Sigurni smo da će zlatnim slovima u historiji našeg kluba biti upisan 03.10.2020. Juniori Brda ostvarili su prvi trijumf u Omladinskoj ligi BiH, grupa zapad. Na stadionu u Ljubiji, golovima Forića, Šumića i Behlića, Brdo je bilo bolje od sastava Omarske. Rezultat 3-1 i veoma dobra igra, trasirali su put za utakmicu narednog kola i drugu prvenstvenu pobjedu. Golovima Behlića i Duratovića, Brdo je primoralo ekipu dubičkog Borca da stadion Vedro polje napusti pognute glave. Bilo je sigurnih 3-1. Kažemo sigurnih jer je bilo još nekoliko veoma dobrih prilika da se savlada golman gostiju. Slijedio je meč s daleko najboljom ekipom prvenstva, juniorima Kozare. Upisan je poraz ali favorizovana ekipa iz grada na Savi teže je od očekivanog došla do bodova. Do kraja prvenstva uslijedili su porazi od Ljubića iz Prnjavora i Metalegea u Jajcu, iako se ne možemo oteti utisku da se moglo daleko više napraviti, posebno u meču s Ljubićem. U zadnjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva Omladinske lige BiH, grupa zapad, juniori Brda su remizirali. Susret Brdo- Spartak završen je rezultatom 1-1. Kad se podvuče crta ispod jesenjeg dijela prvenstva, trener Amir Duratović može biti zadovoljan.

Naravno, da na taktičkom, tehničkom i posebno kondicionom planu ima prostora za napredovanjem, ali bilo je i veoma lijepih akcija, golova i zalaganja. U nastavku sezone će biti teže jer su mnogi shvatili da juniorska ekipa Brda neće služiti za popravljanje gol razlike. Dakle, možemo biti ponosni na naše momke koji s nestrpljenjem očekuju početak proljetnog dijela prvenstva. Redžić, Behlić, Šumić, Duratović, Vojniković, Ramljak, Forić, Stojaković, Muhić, Bahonjić, Musić, Dedić, Brdar, Brkić, Pašić, Horić, Hrustić i Alukić očekuju i zaslužuju našu podršku. Ova mladost garantuje da će se i narednih godina igrati kvalitetan fudbal na Vedrom polju.

juniori

…jer Brdo život znači

Scroll Up