Pred nama je kraj izuzetno uspješne sezone. Bez imalo zadrške možemo reći, historijska je ovo godina za Omladinski fudbalski klub Brdo. Ali, kako finansijski izdržati vrijeme opterećeno brojnim poskupljenjima? Samo uz vaš angažman poštovani prijatelji kluba i transparentan i domaćinski rad u klubu.

Ovih dana na Vedro polje je došao Husein Zubović, rodom iz Hambarina. Rodni kraj je u potrazi za boljim životom napustio 1987. godine. Do 1993. je živio u Zagrebu kada odlazi u SAD. Danas je u New York-u gdje je uložio mnogo napora kako bi ostvario poslovne uspjehe.

OFK Polet, Hambarine
OFK Polet, Hambarine

Nekada je igrao fudbal za juniore i seniore Polete. U Americi je ostvario snove, ali srce kuca za rodni kraj i ništa ne može zamijeniti dane na Mataruškom Brdu.

“Šta mogu uraditi za Brdo”? Ovo je bilo njegovo pitanje kada je došao da posjeti klub koji život znači. Ovaj skromni i tihi insan nije mnogo pitao nego je obećao da će po povratku u Ameriku, poslati donaciju za Brdo. Tako je i bilo. Na račun Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Husein Zubović je uplatio 2.000 $.

Naša zahvalnost je ogromna jer toliko nam znači ova pomoć dobrog čovjeka iz Hambarina što kahvu pije na Manhattanu.

Hvala vam, gospodine Zuboviću.

Scroll Up