Do desete prvenstvene pobjede, Omladinski fudbalski klub Brdo je došao na neugodnom gostovanju kod ekipe Progresa u Kneževo.Atmosfera u ekipi pred ovo gostovanje je bila jako pozitivna.

“Ratnici” Mirze Alkića i Gorana Kecmana su željeli trijumf što su i dokazali na terenu. Od prve minute bili su riješeni da dođu do novih bodova i vrha tabele. Filigranski pas Vujatovića u devetoj minuti natjerao je Mešića da se upiše u listu strijelaca. Ruku na srce, treba istaći da Mršić sjajno reagovao i postigao veoma efektan gol.

Domaćin je sve do petnaestak minuta do kraja prvog poluvremena igrao podređenu ulogu. U finišu su uspjeli napraviti nešto više, ali Vidović je opet bio na visini zadatka.

FK PROGRES- OFK BRDO 0-1

U drugom poluvremenu se u nekoliko navrata otvorilo za ekipu Brda ali nije bilo prave reakcije u polukontrama i kontrama. Zadnji napad domaćina umalo nije završio izjednačujući golom, ali hrabre i jake sreća prati.

Iskrene čestitke prvotimcima i stručnom štabu jer klub koji život znači donosi nam puno radosti. Naša podrška ne smije izostati jer ovaj sportski kolektivi je najbolji ambasador Mataruškog Brda.

Scroll Up