Bez Vahida Karupovića teško je zamisliti odbranu Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Podsjećamo da je Karupović dijete kluba koji život znači. Kroz nastupe u drugoligaškoj konkurenciji pokazao je da zaslužuje naše čestitke. Zato nas posebno raduje što će i naredne sezone predvoditi Brdo i nadamo se svojim nastupima i dalje ulijevati samopouzdanje obrambenom dijelu ekipe.

” Što se tiče produženje ugovora lako sam se dogovorio sa upravom i šefom pošto se moji i njihovi planovi poklapaju”, ističe Karupović.

O kapitenu biranim riječima govori šef Stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić.
” Kapiten ekipe u pravom smislu riječi. Komadant odbrane našeg tima. Igra na mjestu desnog stopera. Od prvih koraka u našem klubu krase ga zalaganje na terenu jer daje zadnji atom snage u svakoj utakmici. Bez dodatnih zahtjeva produžio je ugovo na godinu dana”, kaže Alkić.

Vahid Karupović smatra da možemo biti zadovoljni učinjenim u protekloj sezoni. “Proteklom sezonom možemo bit zadovoljni pošto nam je na početku bio cilj da izborimo opstanak i u tome smo uspjeli, pogotovo što se tiče drugog dijela sezone kada smo odigrali baš dobro i bili prvi na tabeli za opstanak. Da nije bilo prekida liga zbog pogoršanje situacije sa koronom bili bi sigurno u prvih 5 ekipa.
Treba dodati da smo prošli u finale kupa grada, to nam je i neka nagrada za sve što smo dobro uradili”, kaže Karupović.

U utakmicama koje su bile izuzetno važne Karupović je igrao kapitenski. Dalo se primjetiti da je jak u duel igri i da nema izgubljene lopte, tako da je pravi vođa na terenu.

Sezona pred nama je prilika za nova dokazivanja.

” Za novu sezonu očekujem isto tako da uđemo maksimalno ozbiljno da odradimo dobre pripreme. Mislim da nas može radovati i što smo sačuvali skoro sve igrače, otišla su samo 2 momka, a klub radi i na dovođenju pojačanja. Samo da nas posluži zdravlje i da prođe sve bez povreda. Nadam se, još jednoj uspješnoj sezoni”, zaključuje kapiten Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Vahid Karupović.

Scroll Up