Mjenjaju se treneri, uprave, odlaze i dolaze igrači, ali jedanaest godina u našoj porodici je golman Jadranko-Jadro Vidović. Da, on je više od člana ekipe. On je tu zato što je kvalitetan golman i što voli klub koji život znači.

” A, što se tiče ugovora, mislim da sam prije 11 godina potpisao doživotni ugovor, tako da je produžetak ugovora čista formalnost. Dok god me služe ruke i noge biću među stativama našeg kluba.. Sad će 12 godina kako sam tu, biće da sam najstariji igrač kluba, pa, neka tako i ostane”, ističe Vidović.

Jadranko Vidovic

Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Mirza Alkić poštuje Jadranka Vidovića kako među stativama tako i izvan terena.

” Već jedanaest punih sezona brani boje našeg kluba. Zajedno sa klubom prešao je dva ranga. Siguran na golu, požrtvovan, odgovoran.. Srcem i dušom vezan za OFK Brdo i vjeran kako i sam kaže do kraja svoje karijere”, kaže zadovoljni trener Alkić.

Ocjenjujući proteklu sezonu, Vidović ističe da je obilježena usponima i padovima, te da je ekipa bila najbolja kada je bilo najpotrebnije.

” Prva polusezona nije bila baš najsjanija,al već u nastavku prvenstva se vidjelo koliko se dobro radi u klubu i koliko smo napredovali igrom u svakom pogledu, zahvaljujući tandemu Alkić-Kecman. Da nije bilo prekida prvenstva zbog pandemije, moje mišljenje je da bi završili među prvih 5 ekipa. Iskreno me ponajviše raduje dolazak trenera golmana Nezira Avdića s kojim mislim da ću podići svoju formu na najviši nivo. Na tome ćemo raditi za sljedeću sezonu tako da čekamo svi pripreme I da predstavimo klub u što boljem svjetlu i da budemo na mjestu koje zaslužujemo. Raduje me što je skoro cijeli tim ostao. Samo su nam dva igrača otišla i to nas hrabri još više”.

Sigurni smo da uz Nezira Avdića Jadranko Vidović može još bolje. Za mlađe igrače savjet da obrate pažnju na Jadrino ponašanje jer to je fudbaler koji uvažava i jako poštuje suigrače, članove uprave, navijače i ljude koji vole klub koji život znači.

Scroll Up