Proteklog vikedna nasi omladinci su odigrali još jednu prvenstvenu utakmicu. Ovaj put protiv renomiranog protivnika, Bihaćkog Jedinstva. Kada uzmemo u obzir koliki izbor igrača ima jedan gradski klub kao Jedinstvo onda možemo biti i više nego zadovoljni napredkom i rezultatima naših omladinaca. Kao i sve naše utakmice ovog vikenda, i ova je počela sa minnutom šutnje za našeg sportskog direktora, Bahrudina Džamdžića – Karagu.

Kadeti

NK Jedinstvo Bihać – OFK Brdo 6-0

Kadeti su ovaj put upisali poraz od 6:0 a u nastavku možete pogeldati i zapisnik sa utakmice.

Juniori

NK Jedinstvo Bihać – OFK Brdo 6-3

Juniori su ponovo odigrali dobru utakmicu ali platili danak neiskustvu te izgubili 6:3. Golove za naše juniore postigli su Behlić Ajdin, Redžić Armin i Dedić Dino. U nastavku i zapisnik sa ove utakmice.

Ponovo želimo pohvaliti rad i zalaganje svakog pojedinca, kako trenera tako i igrača. Želimo i istaći i zalaganje nekoliko igrača koji aktivno treniraju već sa prvom ekipom, a pored toga ogroman doprinos daju i juniorskoj ekipi. Upravo u ovoj ligi, dobijaju potrebnu minutažu i iskustvo, a i kroz igre u juniorskoj ekipi se nameću i treneru prve ekipe. Neki, poput Dedić Dine, Trepić Denisa i Behlić Ajdina već su sakupili drugoligaškog iskustva za prvu ekipu, a neki poput jako talentovanog golmana Bačića, su na dobrom putu da isto urade u narednim godinama.

Ovim želimo i apelovati na roditelje da u skladu svojim vremenskim mogućnostima, podrže i aktivno učestvuju u organizaciji, pripremi i podrsci na utakmicama svoje djece. Zsigurno je da je podrška roditelja, najveći motiv djeci, za sportski, društveni i socijalni napredak djece. OFK Brdo na sve moguće načine pokušava obezbijediti kvalitetno takmmičenje, organizaciju i rad sa omladincima. Iako su troškovi, skoro kao i troškovi prve ekipe, postavili smo sebi za cilj da posbnu pažnju posvetimo najmlađima na kojima se zasniva naša budućnost.

Svi oni koji materijalno žele pomoći rad sa omladincima, mogu se javiti na mail kluba info@ofkbrdo.com, putem socijalnih mreža Facebook, Instagram, ili dirketno kod nekoga od članova upravnog odbora kluba.

Već sutra nas čeka novo kolo, “komšijski derbi” sa prijateljima iz Sanksog Mosta, ekipom Podgrmeča.

…jer Brdo život znači

Scroll Up
%d bloggers like this: