No image

Prva pripremna utakmica i prva pobjeda igrača našeg kluba.

FK RUDAR KAMENGRAD – OFK BRDO ( 0 : 1 )

Strijelac: Stojić

Sastav:Vidović, Trkulja, Harambašić, Kecman, Karupović, Miljević, Mijić, Vlačina, Stegić, Mešić i Stojić.

Drugo poluvrijeme: Alandarević, Kadirić, Behlić, Vujatović, Dedić, Zejnić, Duratović, Radaković, Trepić, Matić, Hodžić i Vojniković.

Ekipa Ofk Brda gostovala je u Kamengradu, novom federalnom drugoligašu Rudaru, koji zaista ima mladu ali dosta spremnu ekipu. Od samog početka vidjelo se da domaćini imaju više treninga u nogama i da im je ovo bio treći pripremni meč. Dosta visoko su izlazili na naše igrače i vršili presing čitavo prvo poluvrijeme. Osim visokog presinga, stvorili su i nekoliko poluprilika, ali konretnije nisu uspjeli napraviti ništa. Zadnja linija dosta dobro je stajala tako da protivniku nismo dozvolili da kreira izglednu šansu. Čekali smo grešku protivnika, i prije postignutog gola napravili nekoliko lijepih akcija. Pred kraj prvog poluvremena postigli smo pogodak koji, na kraju će se ispostaviti, je bio konačni rezultat utakmice. Na centaršut Stegića, napadač naše ekipe Stojić glavom postiže prelijep gol.

Ono što treba još istaći u prvom poluvremenu je činjenica da se naš igrač Vlačina teško povrjedio, i prvo prognoze kažu da su napukli ligamenti koljena. Vlačini želimo što brži oporavak i da nam se što prije vrati na zeleni teren. U drugom poluvremenu ušlo je novih jednaaest igrača koji su bili ravnopravan protivnik domaćinu. Bitno je istaći da su svi momci dobili priliku da zaigraju i svojim trudom i zalaganjem pokažu da zaslužuju mjesto u timu. Već naredni vikend očekuje nas drugi pripremni meč, a isti ćemo odigrati sa ekipom Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Nastavljeni radovi na tribini.

Ono što nas svakako čini sretnim, jeste da radovi na tribini teku planiranim tokom, i naša tribina zaprima vec željeni izlged. Postavljeni su betonski moduli, na koje ce u konačnici doći i stolice u žuto – plavoj boji. Svakako da imamo i novih uplata na našim akcijama koje možete pregledati u linku ispod. Jos jednom se zahvaljujemo svima koji na bilo koji način doprinose funkcionisanju i napredku kluba. Pogotovo u trenutnoj situaciji, kada je putovanje u nama toliko bitnom periodu, u domovinu, skoro nemoguće, i u kojoj podjednako pate i oni u Bosni i Hercegovini kao i oni u inostranstvu. Nadamo se da ova ograničenja i situacija neće potrjati dugo. A ko zna, možda i treba ovako biti, da u zdravlju dočekamo izgradnju tribine, pa onda kada ponovo bude moguće odigravanje utakmica sa publikom, svi zajedno, u nekoj od prvenstvenih utakmica, na jesen, gromoglasno bodrimo naš OFK Brdo sa nove tribine. Do tada ne klonimo duhom, pokusajmo iz svega izvući najbolje, i ostanimo zdravi.

….jer Brdo život znači!

Aktuelne uplate za igradnju tribine/Klub 100:

https://www.ofkbrdo.com/Wordpress/aktuelno-stanje-uplata-za-izgradnju-tribine-i-klub-100/

Slike tribine:

%d bloggers like this: