Kada je sadašnja uprava preuzimala kormilo, znali su da je pred njima trnovit i izaovan put. Na jednu stranu je stalno loša ekonomska situacija, koja citavu državu drži u kandžama, a na drugoj strani, još značajniji, moramo priznati, poljuljani međuljudski odnosi.

Istini na volju, u posljednih godinu dana, uz transparentan rad, i konstatnoj razmjeni informacija, uspjeli smo da dobrim dijelom povratimo simpatizere, a i osvojimo značajan broj novih kako sponzora tako i simpatizera.
Kako je OFK Brdo formalni nasljednik prijeratnih klubova sa “Mataruškog” Brda, tako se, u cilju animacije i očuvanja tradicije i sjećanja na naše klubove, javila jedna interesantna ideja. Naime naši sugrađani iz Zecova, trenutno nastanjeni u Norveškoj, predvođeni Safetom “Sajom” Hopovac izrazili su želju da prva ekipa OFK Brdo, jednu od zvaničnih utakmica odigra u dresovima posvećenim FK Pobjeda “Zecovi”.

Iz Uprave kluba su rado prihvatili ovu ideju, i otišli korak dalje u cilju ispunjenja ove želje. Tako se stvorila ideja pod sloganom “Igram za…” koja za cilj ima očuvanje tradicije i sjećanja na prijeratne klubove, kroz davanje prostora pojedincu, grupi ili udruženju da kroz svoj doprinos klubu, na jednoj zvaničnoj utakmici OFK Brdo prizove sjećanje na svoj klub. Tako ćemo kao “debitante” imati dresove sa sloganom, “Igram za svoje Zecove”. Ovaj slogan će biti vidno istaknut na dresovima, u jednoj prvenstvenoj utakmici.

U ovu svrhu je Safet “Sajo” Hopovac sa svojom ekipom, obezbijedio sredstva za željenu garnituru dresova, u iznosu od 950 KM.

Nadamo se da će ova ideja naići na odziv i pozitivnu reakciju u ostalim Mjesnim zajednicama, te da ćemo još jednom zajedničkim snagama, doprinjeti očuvanju sjećanja na naše klubove i sve one koji su obilježili najljepši period ovog kraja.

Svim zainteresovanim ostaje na izbor kako ce dopuniti ovaj slogan ( npr. Igram za Patriju, Igram za Slobodu ili Rakovčane …Mladost). Naravo ostaje i mogućnost sopstvenog dizajna, uz dogovor sa upravom, i poštivanje odredbi za takmičenje u okviru FSRS. Za sve ostale Informacije na raspolaganju stoji Upravni odbor, Celić Amir i Bačić Naser – Naki, a sredstvo komunikacije je i putem E-Maila info@ofkbrdo.com ili Facebook profila.

…jer Brdo život znači

Scroll Up
%d bloggers like this: