Navijači Brda brzo će zaboraviti utakmicu 11. kola Druge fudbalske lige, grupa zapad. Pored toga što je upisan prvi poraz na domaćem terenu, na ovoj utakmici je zabilježen najbrži gol u dosadašnjem toku prvenstva, nažalost u mreži domaćeg golmana.

Samo što se krenulo s centra, fudbaleri Čelinca došli su u vodstvo. Smušena odbrana Brda se od ovog šoka nije oporavila do kraja utakmice. Zadnnja linija Brda nije bila na visini zadatka ni pet minuta kasnije kada je Čelinac povećao vodstvo.

Malo je ekipa koje bi se vratile nakon ovako katastrofalnog otvaranja utakmice. ” Zaista smo ovu utakmicu izgubili na samom početku jer nismo bili dovoljno koncentrirani. Nakon dva, brzo primljena gola nismo imali dovoljno snage da se vratimo i preokrenemo utakmicu u svoju korist. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo ih iskoristili i Čelinac je došao do bodova”, ističe trener OFK Mirza Alkić.

Sve što je ekipa Brda uspjela učiniti kada je riječ o realizaciji u susretu s Čelincem bio je gol Ibričića iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Pomislili smo da će Brdo do kraja utakmice postići još poneki pogodak, ali ništa od preokreta iako je bilo mnogo vremena. Utakmica je protekla u veoma fer i korektnoj atmosferi uz dobro suđenje Nikole Garića iz Doboja.

Brdo više nema tako komotnu situaciju na tabeli jer pretposljednji sastav na tabeli ima svega šest bodova manje od Brda na devetom mjestu. Vikend pred nama donosi novo, veliko iskušenje za ekipu Brda.

Na stadion Vedro polje dolazi Omarska. To je vodeća ekipa prvenstva i odlična prilika za Brdo da se dobrom igrom i rezultazom povrati samopouzdanje.

Scroll Up