Sigurna i očekivana pobjeda Omladinskog fudbalskog kluba Brdo u duelu sa korektnom ekipom iz Čečave. Domaćin je bio bolji od prvog sudijskog zvižduka i samo zahvaljujući velikoj sreći golman gostiju je svega dva puta vadio loptu iz svoje mreže.

Treneri Alkić i Kecman imaju razloga za zadovoljstvo jer Brdo gazi sve redom i finiš prvenstva dočekuje na odličnom, petom mjestu. Nakon početnog pritiska, Brdo dolazi u vodstvo u 13. minuti. Mijić je primio loptu na nekih dvadesetak metara od gola i veoma preciznim i jakim udarcem matirao danas solidnog golmana Ukrine. Bilo je još prilika ali ne i golova, tako da je to bio rezultat prvog poluvremena.

Kombinovani sastav Brda, uz nekoliko fudbalera koji su ove sezone imali manju minutažu i ulazili u drugom poluvremenu, dominira i tokom drugog poluvremena. Uz svježeg Sarhatlića i Pekiju, ređaju se šanse, ali završnica i dalje ostaje veliki problem Brda. Tako je bilo do 83. minute kada Sarhatlić postiže izuzetno lijep pogodak.

Dakle, dvanaesta pobjeda kluba koji život znači u kojoj je golman Brda, mladi Miloš Babić u nekoliko navrata odlično intervenisao. Odlično zvuče informacije da je Brdo posljednji put poraženo 26.03., te da su golmani Brda u zadnjih pet utakmice primili samo jedan gol. Očigledno je da trener golmana Nezir Avdić više nego uspješno radi sa Vidovićem i Babićem. Naravno, volonterski i gospodski.

Nakon današnjeg susreta za fudbalere Brda i Ukrine organizovana je zajednička večera. Sve troškove ove večere koja revanš za sjajno gostoprimstvo u Ukrini, preuzeli su članovi Upravnog odbora Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

OFK BRDO- UKRINA 2-0

 

%d bloggers like this: