U poptpunosti se slažemo s riječima trenera juniorskog pogona Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Amira Duratovića, nakon sjajne utakmice i trijumfa u duelu sa Omarskom. Posebno nas raduje fer i korektna igra u kojoj je Brdo zasluženo trijumfovalo 2-0.

Utakmica 17.kola Omladinske lige BiH, grupa zapad, odigrana na stadionu Vedro Polje, ostat će upamćena po veoma kvalitetnoj i požrtvovanoj igri Brda. Pas igra, dueli, prekidi, taktički i tehnički, fudbaleri Brda su u većem dijelu utakmice odigrali na naše veliko zadovoljstvo.

 

Od golmana koji je bio maksimalno koncentrisan i siguran do igrača koji su bili na klupi, Brdo je bilo TIM. Od prvog sudijskog zvižduka nije bilo izgubljene lopte i duela za izbjegavanje. Napokon se sve poklopilo, uključujući i sportsku sreću koja je prethodnih utakmica zatvorila vrata Dedići i kompaniji. Golovi su nagrada za cijelu ekipu i ljude koji vole i pomažu klub koji život znači.

Za one koji slabije poznaju omladinski fudbal u ovom dijelu BiH da kažemo da su juniori Omarske u drugom dijelu prvenstva odigrali veoma kvalitetno nekoliko mečeva, a bod su uzeli i Kozari koja je bez poraza na čelu tabele. Dakle, napredak u igri Brda kako na taktičkom tako i tehničkom planu je očit.

Da li može bolje? Da. Posebno treba skrenuti pažnju na potpuno nepotrebna prigovaranja. Žuti kartoni se brzo akumuliraju, a roster Brda ne trpi izostanke. Treba naglasiti da je trijumf u duelu sa Omarskom ostvaren bez Behlića, jednog od najboljih igrača u timu. Iskreno se nadamo da će dokraja prvenstva biti još bodova, pored ovih 11. Naredni vikend je odlična prilika. Brdo će na megdan dubičkom Borcu.

Kadeti OFK Brda su jučer poraženi od FK Rudar Prijedor sa 6-0.

OFK Brdo se zahvaljuje i našem snimatelju i komentatoru utakmice Senudinu Safiću koji je na ovaj način zabilježio ovaj lijepi trenutak i uljepšao vikend našim mnogobrojnim prijateljima širom svijeta.

Snimak utakmice možete pogledati na našem Facebook kanalu.

 

Scroll Up