Jučerašnji susret 21.kola Druge fudbalske lige zapad, bio je veliko iskušenje za fudbalere i trenerski tandem Kecman- Alkić. Na megdan se otišlo ekipi koja duže od dvije godine nije poražena na domaćem terenu. Dakle, brojne ekipe su prodefilovale Šipovom, ali nisu porazile Goricu.

Brdo je došlo bez veoma bitnog igrača Miodragovića koji je postao otac tako da je zbog porodičnog veselja izostao njegov nastup. Iskrene čestitke i puno sreće Miodragoviću i njegovoj porodici. Međutim, sve je funkcionisalo kao švicarski sat.

Jedna nesmotrenost donosi prednost domaćem sastavu. U 9.minuti pogodio je Sakan. Ali, napadi Brda, predivna pas igra uz mnogo trke i zalaganja, nisu jenjavali. Kada je početkom drugog poluvremena Pekija pogodio za 1-1, bilo je jasno da žuto-plava mašina neće u Šipovu ostati bez benzina.

Potpuna terenska inicijativa se nastavlja i nagrada dolazi u 88. minuti. Mitrić u kaznenom prostoru kasni i ruši Sarhatlića koji je bio u punom naletu. Drugi žuti karton za domaćeg igrača i šut s bijele tačke. Sarhatlić šutira, Ilić brani ali igrač nad kojim je skrivljen kazneni udarac i koji ga je promašio, pogađa nakon što ga je pomazila sreća i lopta mu se namjestila nakon intervencije domaćeg čuvara mreže.

Do kraja utakmice, promjene nije bilo i tri boda su u autobusu punom pjesme otišla na Mataruško Brdo.

Ljudi, Brdo dijeli treću poziciju na tabeli. Osvojili smo 46 bodova, uvažavaju nas i pribojavaju brojni klubovi jer pobjeđujemo i igramo fudbal koji je radost za oči. Tri kola prije kraja prvenstva Brdo je najprijatnije iznenađenje prvenstva. Idemo dalje jer tri prvenstvena susreta nas očekuju i iskreno se nadamo nove radosti.

U nedjelju smo u Mrkonjić Gradu. U čaršiju koja je od ogromnog značaja za državnost BiH dolazi ekipa koja nas čini sretnim i ponosnim.

Najbolja sezona u historiji Omladinskog fudbalskog kluba Brdo je na vrhuncu. Vratite to voljenom klubu kroz finansijski podršku i uživajte u ovim danima koji će zlatnim slovima ostati upisani u anale kluba koji život znači.

Više slika možete pogledati na klupskoj Facebook stranici.

Zahvaljujemo se Sipovo on line za prelijepe slike.

Scroll Up