Ako ste pomislili da smo u dubokom zimskom snu i da smo na odmoru, prevarili ste se. U Omladinskom fudbalskom klubu Brdo radimo na dva fronta. Naravno, prioritet svih prioriteta je priprema za klupski koncert 24.12. i Žuto-plavu noć 26.12. Ali, uz veliku dozu zadovoljstva želimo naglasiti da su u centru pažnje i naše fudbalske nade.

Sutra će naših 15 predpionira otputovati za Gračanicu gdje ih u subotu i nedjelju očekuju tri utakmice. Boravak u tom dijelu Bosne i Hercegovine ćemo iskoristiti za odlazak u Tuzlu gdje će biti organizovana posjeta stadionu Tušanj i obilzak grada.
U povratku ćemo posjetiti Banja Luku. U Gračanici je planiran zajednički ručak i utakmice sa ekipama NK Bratstvo Gračanica, MNK Kaskada Gračanica i Školom fudbala DI-five iz Doboja- Istok. Za fudbalske nade Brda ovo će biti veliko iskustvo jer će se sastati sa klubovima koji već desetljećima uspješno rade sa mladim selekcijama.

U stručnom štabu OFK Brda pored Mirze Alkića biće i Nezir Avdić, Bojan Kecman i Admir Đug. Naravno, i ovog puta naš medijski tim će se potruditi da se zabilježi ovaj događaj kako bi još jedna lijepa priča o klubu koji život znači otišla u svijet.  

Scroll Up