Koliko su navijači izuzetno važan faktor sportskih događaja mogli smo se uvjeriti od početka pandemije koronavirusa. Puste tribine, bez navijačkog huka i pozorišna atmosfera, znatno su smanjili ugođaj praćenja utakmica. Dakle, šta je fudbal, košarka, rukomet,… bez navijača?

Naravno da se sportski događaji i dalje prate, ali to nije to i stvarno ne možemo dočekati, da se opet, u velikom broju vratimo u sportske arene. Ako dolazite na utakmice Brda jednu damu morate uočiti. Njeno srce jednim dijelom kuca za voljeni klub i bez promila pretjerivanja možemo konstatovati da je stadion Vedro polje njena druga kuća.

Senka Pašić prati prvenstvene, prijateljske i kup utakmice OFK Brdo. Bolje rečeno, ona u tim utakmicama uživa i kada Brdo pobjeđuje njenoj sreći nema kraja. “Ništa mi ne može zamijeniti ove trenutke provedene na stadionu. Tu se odlično osjećam i tako je već godinama. Drago mi je kada klub pobjeđuje i teško podnosim poraze jer znam šta Brdo znači brojnim ljudima kako ovdje tako i širom svijeta”, priča Senka dok iščekuje početak još jedne utakmice kluba koji toliko poštuje.

“Samo me bolest ili neki belaj može spriječiti da ne dođem na utakmicu. U klubu mi je muž i unuk tako da je OFK Brdo značajan dio naše svakodnevice”. Senka Pašić je navijačica koju bi poželjeli u sve i jednom sportskom kolektivu. Prema njenom načinu praćenja utakmice i analizi nakon odigranog susreta lako je zaključiti da dobro poznaje igru između dva gola. “Ova sezona me po mnogo čemu učinila presretnom. Igramo u drugoj ligi, naša djeca igraju u Omladinskoj ligi BiH i sagradili smo tribine. Pozivam sve naše ljude širom svijeta da se aktivno uključe u rad OFK Brdo i da pruže pomoć klubu koji bilježi odlične rezultate kako na takmičarskom tako i organizacionom planu. Dok god budem mogla, ja ću dolaziti na stadion, pružati pomoć u granicama svojih mogućnosti i navijati”, ističe Senka Pašić. Iskreno se nadamo da će se ostvariti njene želje da Brdo i narednih sezona nastavi uzlaznom putanjom.

…jer Brdo život znači

%d bloggers like this: