Pandemija korona virusa zaustala je takmičenje u Drugoj fudbalskoj ligi BiH grupa zapad. S nestrpljenjem očekujemo stabilizaciju prilika i nove okršaje izabranika Mirze Alkića. Ali, lopta se i dalje kotrlja terenima Omladinske lige BiH.

Odlične vijesti stižu kada je riječ o našem juniorskom sastavu. Malo je nedostajalo da juniori Omladinskog fudbalskog kluba Brdo savladaju ekipu Jedinstva iz Bihaća. U teškoj i borbenoj utakmici puleni Amira Duratovića bolje su otvorili utakmicu i došli do vodstva. Strijelac za Brdo bio je Admir Duratović.

Fudbaleri Jedinstva u dosadašnjem toku sezone, zabilježili su samo jedan poraz što govori da su sastav za respekt. Bišćani su uspjeli izjednačiti u drugom poluvremenu što je bio konačni rezultat.

Kadeti Brda zabilježili su novi poraz. Susret je završen rezultatom 0-6. Treba istaći da su naši mladi fudbaleri imali podršku Emira Duratovića koji živi i radi u Njemačkoj.

O tom sjajnom čovjeku i velikom simpatizeru, donatoru i članu kluba, možemo govoriti jedino u seperlativima.

U 14.kolu Omladinske fudbalske lige BiH, grupa zapad, kadeti i juniori Brda gostuju u Sanskom Mostu gdje se sastaju s ekipom Podgrmeča.

%d bloggers like this: