Ukoliko redovno pratite nastupe kadeta i juniora Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, jasno vam je da možemo biti prilično zadovoljni. Pogledat ćete tabelu i reći, pa kadeti su bez bodova. Da, jesu i to je on što vas na prvi pogled tjera da sumnjate u našu konstataciju.


Da li se sjećate kako su kadeti izgledali na samom startu prvenstva Omladinske lige BiH i recimo danas, protiv Podgrmeča u Sanskom Mostu? Napredak u igri je očigledan ali još uvijek nema bodova. Moramo biti strpljivi, ali i konstatovati da s puno optimizma gledamo u budućnost. Današnji poraz 2-6 protiv Podgrmeča govori u prilog, gore iznesenim tezama. Juniori su već sasvim druga priča.


Danas u duelu s odgovarajućom selekcijom Podgrmeča, pas igra, stvaraju šanse, borbeni i većem dijelu susreta potpuno ravnopravni. Slabiji dio ekipe je odbrana što je odlučilo ishod današnje utakmice u Sanskom Mostu koju je Podgrmeč dobio rezultatom 3-1.

Bilo je 1-1 petnaestak minuta prije kraja. Nakon Behlićevog, izjednačujućeg gola, dvije teške greške u odbrani i bodovi su ostali u gradu na devet rijeka.

%d bloggers like this: