Prva iskustva kada je riječ o Školi fudbala “OFK BRDO” veoma su povoljna i više smo nego sigurni da je ovo projekat koji će još više pojačati ugled našeg kluba. Zbog čega smo ovako sigurni da idemo pravim putem kada je riječ o veoma zahtjevnom radu s mladim fudbalerima? Zato što su zadovoljni članovi naše škole fudbala i što je veoma važno, jako su zadovoljni i njihovi roditelji jer se radi kvalitetno, kako fudbalski tako i pedagoški.

Nakon šest odrađenih treninga i jedne prijateljske utakmice zadovoljstvo ističe i trener, prof. Dino Sikirić. Poraz u prvoj prijateljskoj utakmici je ravan trijumfu jer na samom početku je potrebno mnogo strpljenja i da sve ide planiranom dinamikom.

Profesor Sikirić ističe da je u ovom trenutku najvažnije što je stvorena odlična atmosfera na treninzima gdje se pojavljuje 26 dječaka i dvije djevojčice, raznih uzrasta. U takvim uslovima trenažni proces je veoma složen i zahtjeva maksimalan angažman trenerskog kadra. Sasvim je izvjesno da će broj članova rasti jer dobar glas daleko se čuje.

“ U tome mi nesebično pomažu treneri Mirza Alkić i braća Goran i Bojan Kecman, tako da mladi fudbaleri naše škole fudbale na Vedrom polju imaju maksimalnu podršku, nas trenera.
Ukoliko broj djece bude rastao, vremenom bi ih bilo dobro razdvojiti da svako radi sa sebi sličnim godištem”, ističe prof. Sikirić.

Kratko se osvrnuo i na prvu utakmicu njegovih pulena koja je bila veliki praznik za klub koji život znači, mlade fudbalere i njihovu podršku.

“Što se tiče utakmice, cilj nam je bio da svima koji treniraju pružimo šansu, (bez obzira na uzrast) kako bi osjetili tu draž igranja utakmice. Bio je to poseban događaj za sve one koji su na bilo koji način vezani uz fudbal. U tome smo upjeli, pošto uzbuđenja, adrenalina, borbe, želje, a ni golova nije nedostajalo. Lopta je ovaj put ulazila samo u našu mrežu, ali ćemo se truditi da je natjeramo i u protivnicki gol nekom narednom prilikom. Naravno da je rezultat bio u drugom planu”, naglašava trener Škole fudbala “OFK BRDO” prof. Dino Sikirić koji kroz osmjeh zadovoljstva kaže kako su vrata ovog sportskog kolektiva i dalje širom otvorena za sve zainteresirane djevojčice i dječake.

Dođite na Vedro polje da se družimo i treniramo fudbal.

%d bloggers like this: