Proteklog vikenda počelo je i takmičenje načim juniorima i kadetima.
Naime oni se takmiče u Omladinskoj ligi BiH Grupa Zapad. Radi se o jedinstvenoj ligi, na nivou BiH, koja je podijeljenja na grupe, prema teritorijalnoj pripadnosti.
Klubovi koji se pored OFK Brdo takmiče u ovoj ligi su:

Sloboda N.Grad/Bos.Novi
FK Ljubić Prnjavor
NK Metalleghe BSI Jajce
Fk Krajina Cazin
FK Kozara Gradiška
OFK Spartak 2013 B. Luka
FK Omarska
FK Borac Koz./Bos. Dubica
NK Jedinstvo Bihać
NK Podgrmeč S.Most

Po imenima, odmah vidimo da se radi o jako kvalitetnom takmičenju, sa klubovima koji su poznati po radu sa omladinskim kategorijama i višedecenijskom tradicijom.
Utakmice se igraju, za obje kategorije, u istom danu. Obično danima vikenda, u jutarnjim satima. Zbog broja igrača, na gostovnja se ide autobusom, sa dovoljno mjesta za obje ekipe. Ovo naravno zahtjeva mnogo više troskova nego prošle sezone.
Naravno sve ovo, ova nas djeca zaslzuju i bice sve moguce ucinjeno da im se omogući fer i korektno takmičenje. Za roditelje je ovo i prilika da provedu jedan zajednički dan, u fudbalskom životu, svoga djeteta.

Kadeti

Sami rezultati pokazuju da se radi o ozbiljnom takmičenju, koje zahtjeva ozbiljan rad s djecom. Naše omladince vode Suad Pašic – Alin i Amir Duratovic.
U prvom kolu protiv Slobode iz Novog, je kadetska selekcija, doživjela ubjedljiv poraz od 0:11. Treba napomenuti da je u našoj kadetskoj selekciji došlo do promjene generacije, pa ovaj rezultat i nije toliko bitan,
jer se radi o djeci koja su u prosjeku mladja od svojih protivnika nepune 2 godine. Oni koji se bave trenerskim poslom, znaju kolika je razlika u godinama kod mlađih uzrasta.

OFK Brdo – Sloboda Novi grad/Bos. Novi 0-11

Juniori

Juniorski tim, koji je u prošlogidšnjoj kadetskoj konkurenciji bio prvak, je odigrao mnogo bolje i bio je ravnopravan protivnik Slobodi sve dok nije dosuđen očigledni kazneni udarac poslije kojeg naši momci nisu mogli doći do svoje igre i odgovoriti vrlo jakom protivniku. Utakmica je završena rezultatom 0:3

Treba istaći da je ispred Područnog fudbalskog saveza Prijedor pehar pobjedniku Omladinske lige sezona 2019/2020, uručio delegat utakmice Dejan Zdjelar, našem kapitenu Duratović Admiru i tako i zvanično krunisan osvajač protekle sezone sa ubjedljivim skorom od 9 pobjeda u isto toliko utakmica.

OFK Brdo – Sloboda Novi grad/Bos. Novi 0-3

Sljedeće kolo naši dječaci idu u goste ekipi Jedinstva iz Bihaća.

Još jednom treba napomenuti da je ovo jako kvalitetna liga i da je rezultat u drugom planu. Ono što je bitno, jeste da naša djeca treniraju i napreduju svaki dan. Samo redom, radom i discipliom ce doći i rezultati kada to bude potrebno.

Bivši reprezentativac u posjeti

O koliko ozbiljnoj ligi se radi, govori i činjenica da Omladince Krajine iz Cazina vodi, bivši proslavljeni BH Reprezentativac Safet Nadarević, koji je u toku priprema sa svojim omladincima i bio gost na Vedrom polju.

Ovo je nakon Ibričića i Mujčina, vec treci reprezentativac koji je bio gost OFK Brdu. Ko zna, možda na zvanično otvorenje tribine uspijemo dovesti i još ponekog bivšeg, a možda i aktuelnog reprezentativca te stim uljepšati tu svečanost. Nadamo se da ćemo u buducnosti i ovo realizovati, jer sigurno bi ovo bio još jedan dodatni motiv našoj djeci, koji bi imali priliku upoznati svoje idole.

Scroll Up