Utakmica posljednjega kola jesenjeg dijela šampionata , druge fudbalske lige grupa zapad, između Brda i Poleta obilovala je uzbuđenjima. Žuto plavi su po svaku cijenu nastojali trijumfom privesti kraju jesen na Vedrom polju.

Izostanak nekolicine fudbalera i povreda Miljevića u ranoj fazi današnje utakmice, kvarili su planove struke. Ipak, sve je funkcioniralo na potrebnom nivou osim realizacije. Nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu nije realizirano i na odmor se odlazi bez golova.

Brdo napada i dominira nastavkom utakmice ali mreža gostujućeg golmana je netaknuta i nakon brojnih, jako povoljnih situacija u kaznenom prostoru Poleta. Međutim, bunker gostiju nije izdržao. Nakon odlične akcije koja je krenula preko Sarhatlića, lopta je na drugu stativu došla do pouzdanog Vujatovića koji u 89. minuti postiže pobjedonosni pogodak.

Treba istaći da je utakmicu veoma kvalitetnom predstavom obilježio je Živanić. Bila je ovo šesta prvenstvena pobjeda za miran zimski san. Osma pozicija na tabeli i 22 boda govore o stabilnosti kluba. Vrijeme do početka priprema moramo iskoristiti da pokažemo koliko nam je stalo do kluba koji život znači i da kroz sponzorstva, donacije, članarinu,… pokažemo da smo spremni nagraditi klub koja će ovu godinu završiti bez dugovanja, stabilan u svakom pogledu.

Velika prilika nam se pruža 26.12. kada je planirano održavanje ŽUTO- PLAVE NOĆI.

Tražili ste pošten i transparentan rad kluba i rezultate. To smo omogućili, uz veliki entuzijazam i uspostavljanje odličnih odnosa sa našom rajom u rodnom kraju i širom svijeta. Dedić, Vojniković,Forić su tu da se naglasi kako se vidi računa o budućnosti kluba koji život znači. Naša podrška može i mora biti još izdašnija.

Hvala vam za dosadašnju suradnjuu i idemo u nove pobjede, bolji i jači nego ikad.

NEMANJA VUJATOVIĆ- OMLADINSKI FUDBALSKI KLUB BRDO

Druga liga RS “Zapad” , 15. kolo
21-11-2021, 13:00
Stadion: Vedro polje, Hambarine
Gledaoca : 70

OFK Brdo – OFK Polet 1-0 (0-0)
1-0 Vujatović 87′

Žuti kartoni: Živanić, Pekija
Crveni karton: Vujatović 91′ ( 2 žuta)

Sastav:
1.Vidović, 2.Vojniković, 3.Harambašić, 5.Vujatović, 6.Miljević, 7.Živanić, 8.Miodragović, 9.Pekija, 10.Sarhatlić, 11.Mijić, 16.Mešić

Rezerve:
82.Babić, 4.Mikić, 13.Hodžić, 14.Pašić, 17.Forić, 18.Trepić, 19.Galić

Scroll Up