Koliko smo bili bijesni, ljuti, neraspoloženi, spremni da igračima kažemo da se tako ne brane boje kluba koji život znači, nakon utakmice u Doboju, toliko smo danas ponosni i sretni jer su pružili odličnu fudbalsku predstavu u Dubravama.

Potpisnik ovih redova u drugoligaškoj konkurenciji nije pratio bolju utakmicu izabranika Mirze Alkića. Možda samo blago opuštanje nakon visokog vodstva, ali i taj period igre Brdo je diktoralo tempo i stvaralo šanse. Domaći ljubitelji fudbala u Dubravama, veliki sportski entuzijasti i odlični domaćini, bili su zatečeni igrom Brda jer je to jedina ekipa koja ih je ove sezone nadigrala u svim elementima fudbalske igre.

Od prve minute, potpuna dominacija Brda. Doduše, domaći su imali dobru priliku u ranoj fazi igre, ali Vidović je odlično  zatvorio prilaz golu. Dok je Vujatović gospodario odbranom Brda, agilni Sarhatlić uz podršku Miodragovića i Miljevića i danas veoma zapaženog Isakovića, stvarali su ogromne probleme fudbalerima Dubrave.

Pitate se gdje je bio Pekija? Tamo gdje se nalazi golgeter kada je najpotrebnije. U 35. minuti situacija zbog koje se dolazi na utakmicu. Mladi Petković, dugim korakom iz zadnje linije iznosi loptu i dugim, preciznim pasom, pronalazi Pekiju. Slijedi odmor za oči i dušu. Pekija dobija duel na ivici kaznenog prostora i nakon toga pogađa gornji ugao domaćeg golmana. Sjajan gol. Bio je to rezultat prvog dijela utakmice.


Samo što se krenulo s centra, nova radost za ekipu s Vedrog polja. Nakon udarca iz ugla, Miodragović je na prvoj stativi odlično zahvatio loptu glavom i Hamzić je po drugi put bio primoran da loptu vadi iz mreže.

U 61.minuti Vujatović je trećim golom za Brdo krunisao sjajnu igru u Dubravama. Tri minute kasnije domaći smanjuju prednost, a, u 81. minuti je 2-3. Međutim, više nisu mogli. Bez imalo “šminkanja” ove utakmice, bila bi prava fudbalska tragedija da Brdo danas nije trijumfovalo.

Na samom kraju utakmice, Pekija propušta odličnu priliku.

Iskrene čestitke stručnom štabu i fudbalerima jer danas su bili odlični ambasadori Mataruškog Brda. Uz trijumf narednog vikenda u posljednjem kolu protiv Poleta iz Bosanskog Broda, bilo bi dovoljno razloga za zadovoljstvo u klubu koji život znači.

 
Druga liga RS “Zapad” , 14. kolo
14-11-2021, 13:00
Stadion: Dubrave
Gledaoca : 70

FK Dubrave – OFK Brdo 2-3 (0-1)
0-1 Pekija 35’
0-2 Miodragović 47′
0-3 Vujatović 61′
1-3 Demo 65′
2-3 Grujić 80′

Žuti kartoni: Petković, Isaković, Miodragović, Mešić, Dedić

Sastav:
85.Vidović, 4.Petković, 5.Vujatović, 6.Miljević, 7. Isaković, 8.Miodragović, 9.Pekija, 10.Harambašić, 11.Mijić, 14.Sarhatlić, 16.Mešić

Rezerve:
25.Babić, 2.Vojniković, 3.Mikić, 13.Hodžić, 17.Živanović, 18.Dedić, 19.Forić

Scroll Up
%d bloggers like this: