Anes Vojniković je budućnost Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Kroz Omladinski pogon je došao do seniorskog sastava, a još je važnije naglasiti da je u klubu koji život znači od malih nogu.

“Pa, počeo sam igrati i prve fudbalske korake sam napravio u Brdu. Što bi se reklo, u Brdu sam od kad znam za sebe. Nigdje drugo nisam igrao niti sam odlazio iz kluba koji život znači”.

Anes Vojniković je od onih fudbalera koji ne kalkulišu i ostavljaju srce na terenu. Ogromna je njegova ljubav prema klubu koji toliko poštuje. Očekuje uspješnu sezonu za drugoligaša s Vedrog polja.

“Moglo bi se reći da u meni umjesto crvene krvi ima više plavo-žute boje.Imamo velike ambicije za ovu sezonu i nadamo se da ćemo biti pri samom vrhu tabele”.

Zapaženim igrama u juniorskom pogonu gdje je i kapute, Vojniković je zaslužio pažnji trenera Mirze Alkića koji naglašava da je to fudbaler koji iz utakmice u utakmicu bilježi napredak.

“Anes Vojniković, najmlađi prvotimac i kapeten juniorske ekipe. Igra na poziciji odbrambenog igrača. U posljednjih godinu dana osjetan je veliki napredak ovog igrača te je s pravom izborio mjesto među prvotimcima. Nada na koju naš klub ozbiljno računa u narednom periodu”.

Iskreno se nadamo da će se nastaviti fudbalski razvoj Anesa Vojnikovića i da klub dobija odbrambenog fudbalera na duže staze.

Scroll Up