Pred ekipom Omladinskog fudbalskog kluba Brdo bilo je prvo veliko, ovosezonsko iskušenje. Nakon dva gostujuća poraza na startu prvenstva, pobjeda se nametala kao imperativ, a na Vedrom polju je gostovala neugodna ekipa Jedinstva iz Žetavice.

Da će trebati mnogo napora i sreće kako bi se upisali prvi bodovi bilo je jasno na samom otvaranju utakmice kada su gosti došli do vodstva. Nije u tom momentu odbrana Brda bila na visini zadatka što je gostima olakšalo posao.

Prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, ali mreža gostujućeg golmana ostala je netaknuta. Dakle, nakon prvih 45 minuta gosti su imali gol prednosti. Brdo ulazi u nastavak strpljivo gradeći napade, ali kod 0-1 gosti su imali odličnu priliku, na sve sreću rezultat se nije mijenjao. Međutim, nakon brojnih napada napokon je sreća pomilovala i ekipu Mirze Alkića. U jednoj gužvi pred golom Jedinstva najbolje se snašao Miodragović i rezultat je bio izjednačen.

Brdo nastavlja s napadima i na Vedrom polju nova radost. Agilni Sarhatlić koji je u nekoliko navrata pokazao da je značajno pojačanje, odlično pronalazi Pekiju koji domaće dovodi u vodstvo. Radost domaćih se nije ni stišala, a golman gostiju je bio primoran da vadi loptu iz mreže. Zapaženi Pekija, odličnim udarcem glavom postiže drugi pogodak i dovodi Brdo u vodstvo 3-1.

Pobjeda je čista kao suza i bez zadrške možemo konstatovati kako je danas na Vedrom polju trijumfovala bolja ekipa. Do izjednačujućeg gola dalo se primjetiti da igru Brda prati nervoza. Uvjereni smo da će nakon današnje pobjede nervoza nestati.

Za sjajan fudbalski dan našeg kluba, pobrinula se i juniorska selekcija koja je u Bosanskoj Dubici ostvarila prvu ovosezonsku pobjedu. Duel Borca-Brdo u okviru drugog kola Omladinske lige BiH završen je rezultatom 0-3. Nakon dva kola imaju četiri boda. Dakle, još jednom možemo biti sretni i zadovoljni jer bilježimo pobjede kluba koji život znači.

Vaša podrška nam je i dalje jako potrebna. Zato budite član, sponzor ili donator Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

Scroll Up