Omladinski fudbalski klub Brdo ostao je neporažen i na gostovanju u Bosanskom Šamcu. Tako je nastavljen niz bez poraza. Podsjećamo da je ekipa Mirze Alkića posljednji put poražene u trećem prvenstvenom kolu. Dakle, davno je to bilo.

Pred današnje gostovanje u Bosanskom Šamcu stručni štab Brda imao je velike probleme. Nedostajala su četiri standardna fudbalera, tako da je Brdo završilo današnji susret sa pet juniora. Koliko je važan bod, toliko je važna i ova informacija o mladim fudbalerima kluba koji život znači.

Brdo je došlo u vodstvo u ranoj fazi igre. Živanić je pogodio u 17. minuti za 0-1. Domaći su izjednačili 13 minuta kasnije i to je bio rezultat prvog poluvremena, ali i konačni rezultat. Mogli su fudbaleri sa Vedrog polja u prvom poluvremenu postići još poneki gol, a posebno u drugom poluvremenu. Na samom kraju, dvije fenomenalne šanse za Isakovića i Forića, ali rezultat se nije mijenjao.

” Iako smo bili bez četvorice veoma važnih igrača, osvojili smo veoma bitan bod. Bili smo bolji i bliži osvajanju cijelog plijena. Utakmica je bila korektna i jako uzbudljiva do samog kraja. Pet utakmica smo bez poraza, ali posebno sam ponosan na činjenicu da je naših pet juniora danas završilo utakmicu u kojoj smo osvojili bod”, naglašava Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Mirza Alkić.

Naredne nedjelje pred ekipom Brda je susret sa ekipom Progresa na stadionu Vedro polje.

Scroll Up