Proljeće 2007 g. Derbi predposljedneg kola. Drugoplasirana ekipa FK Knežpoljac,sa bodom prednosti, dolazi na megdan trećeplasiranoj ekipi OFK Brda. U tom trenutku OFK Brdo u debitantskoj sezoni,  16 utakmica ne zna za poraz, sa omjerom 15 pobjeda i 1 remi. Utakmica, biti ili ne biti. Utakmica visokog rizika. Pobjednik kao drugoplasirani, igra baraž za ulazak u veći rang.

Igrala se 85 min. susreta. Rezultat 1-1, a gosti izuzetno kvalitetna ekipa. Slobodan udarac sa lijeve strane za OFK Brdo…ostalo je historija, zabiljezena zauvijek:

Samo najvjerniji se sjećaju i strijelca ovog historijskog gola. Upravo posljednih dana je boravio na našem Brdu, ponov, nakon nekoliko godina, i obradovao nas članskom kartom.

Naš Šahinović Ademir -Šaha inače sin jednog od naših najvjernijuh pratilaca Mulalić Ševale ostao je skroman i nenametljiv kao i uvijek.

Sudbina ga je odvela na istok Francuske. Slično kao i roditelji u BiH, i Šaha na dalekom istoku Francuske uspješno vodi porodični biznis i u svojoj lokalnoj, radnji trguje Bio proizvodima, sokovima i ukusnim sirevima. Ljubav prema fudbalu i klubu koji život znači, kaže, i dalje su tu kao i u onoj 85 minuti, kada nije falilo odlučnosti i žrtve. Hvala ti na podršci i budi nam vjeran i daljr

 

Šaha je dio nas…jer Brdo život znači.

%d bloggers like this: