U više navrata smo vam napominjali da se nećemo baviti analiziranjem dijeljenja pravde na utakmicama Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. To je posao nadležnih fudbalskih organa . Naš prijateljski savjet je da je krajnje vrijeme da se daleko ozbiljnije povede računa o “ljudina u crnom”.

Iza fudbalera Brda je poraz u Srpcu, a moglo je biti sasvim drugačije. Nakon što domaći nisu iskoristili svoje šanse, Mešić je rutinski doveo Brdo u vodstvo, poslije pogreške domaće odbrane.

U 30. minuti, bespotrebno oštar start Karupovića na centru igrališta i sudija Jokić pokazuje na crveni karton. Rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena.


U nastavku domaći kreću ofanzivno, ali uglavnom bezidejni napadi ne donose ništa, ni nakon sat vremena igre u Srpcu. U 63. minuti korner za ekipu Sloge. Lopta dolazi na drugu stativu i u nastavku akcije sudija Jokić nakon okončane akcije i ruke koja je pokazala korner mijenja odluku i na intervenciju pomoćnika pokazuje na bijelu tačku. Obratite pažnju na taj moment, video je dostupan našoj facebook stranici.

Do kraja susreta ova odluka ostavlja ogromne posljedice na rezultat. Nakon izvedenog jedanaesteraca domaći su došli do gola, a Pekija i Pralica do crvenih kartona.

Do kraja “našiljenog” susreta domaći postižu dva gola, a nakon vodstva 2-1 kompletna odbrana Brda podiže ruke, ali pomoćni sudija ne diže zastavicu. Treći gol, duboko u sudijskoj nadoknadi dolazi u periodu kada je ekipa Brda više napadala u pokušaju da dođe do boda.

Narednog vikenda pred ekipom Omladinskog fudbalskog kluba Brdo je novo gostovanje. Susret sa Ukrinom iz Čečave nadomak Teslića je nova, dobra prilika, da se popravi bodovni saldo.

Druga liga RS “Zapad” , 9. kolo
09-10-2021, 15:00
Stadion: Gradski. Srbac
Gledaoca : 100

FK Sloga – OFK Brdo 3-1 (0-1)
1-0 Mešić 26′
1-1 Pralica 64′ penal
2-1 Zelenac 77′
3-1 Zukanović 90′

Žuti kartoni: Isaković, Petković, Harambašić, Mešić
Crveni kartoni: Karupović 30′, Pekija 64′

Sastav:
1.Vidović, 4.Karupović, 5.Vujatović, 6.Miljević, 7. Isaković, 8. Petković, 9.Pekija, 10.Harambašić, 14.Sarhatlić, 16.Mešić, 18.Dedić

Rezerve:
85.Bačić, 2.Vojniković, 3.Mikić,
11.Forić, 13.Trnjanin, 17.Živanović,

Scroll Up