U okviru sedmog kola Druge lige FS RS grupa Zapad na stadionu Vedro Polje u Hambarinama gostovat će ekipa Proletera iz Teslića.

Naši momci ovu utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju jer su prethodno kolo donijeli sva tri boda iz Donje Slatine. Iskreno se nadamo da će pobjednički niz se nastaviti i u Nedjelju, a Vedro Polje je neosvojiva tvrđava.

Ekipa Proletera iako ima nekolicinu dobrih i provjerenih igrača nema dobre rezultate u dosadašnjem djelu prvenstva. Nakon šest odigranih kola jedina su ekipa koja nije osvojila bod, što nam daje za pravo da uz dobru i odgovornu igru naših momaka nadamo se dobrom rezultatu. Tim Proletera dao je četiri gola, od toga tri gola dala su braća Đulović koji se ističu kao najbolji pojedinci ove ekipe. Odbrana je kapitulirala čak osamnaest puta u šest kola te u prosjeku primaju tri gola po utakmici.Međutim ovo su samo statistički podaci koji nemoraju da znače mnogo. Zato se nadamo da će naši momci maksimalno dobro se pripemiti za ovu utakmicu.

Za meč sa ekipom Proletera trener Alkić računa na većinu naših prvotimaca. Nedostaju nam kažnjeni Miličević i Miljević, te povrjeđeni Kecman. Vjerovatno će priliku dobiti novi napadač u klubu Kobas koji se nakon sezone odigrane u Bratsvu iz Kozarca ponovo vratio u svoje OFK Brdo.

Utakmica OFK BRDO – FK PROLETER TESLIĆ igra se u Ndjelju sa početkom u 16:00 sati.

Službena lica: 1.sudija Ančić Vladimir, 2.sudija Vujanović Bojan, 3.sudija Zvjerac Branislav.

Delegat: Marjanac Aleksandar. Kontrolor: Zrnić Davorin.

Sretno Brdoooo do nov pobjede !

Jer Brdo život znači.

Scroll Up