Protekl vikend Omladisnke selkcije OFK BRDO igrale su treće kolo Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Zapad. U goste nam je došla ekipa Podgrmeča iz Sanskog Mosta koja je ostvarila dvije gostujuće pobjede. Kadeti našeg kluba poraženi su rezultatom 0:8 dok su juniori našeg kluba također pretrpili poraz od 0:7. Ekipa Podgrmeča je bila bolja u svim segmentima igre te zasluženo nosi bodove sa našeg stadiona. Našim momcima ne preostaje ništa drugo nego da kvalitetno rade i treniraju da bi bili konkurentni u ovako jakoj Omladinskoj ligi.

U okviru četvrtog kola kadeti su išli u goste ekipi Željezničar Sport Tim iz Banja Luke gdje su pretrpili težak poraz od 10:1. Iako je rezultato u prvom djelu bio nerješen u nastavku utakmice ekipa Željezničara koja ima registrovanih preko 150 omladinaca pokazala je svoj veliki kvalitet i ostvarila ubjedljivu pobjedu. Juniori ovo kolo su bili slobodni.

Humano Brdo – Uz ovaj izvještaj imamo potrebu da se iskreno i od srca zahvalimo humanitarnoj organizaciji Humano Brdo koja je uplatila sredstva u iznosu od 500,00 KM za našu djecu. Sredstva su utrošena tako što je kupljeno 36 majica za odlazak na utakmice i 16 pari kostobrana koji su podjeljeni dječacima koji nisu imali svoje kostobrane.

Također koristimo priliku da se zahvalimo dobrom i vrjednom Sanelu Islamčeviću – Gagi koji je donirao trenerke za trenere svih selekcija u našem klubu.

Veliko vam hvala dobri ljudi, u nadi da ćemo i dalje biti jedno tijelo i jedna duša iskreno vas pozdravljamo sa Vedrog Polja.

Jer Brdo život znači.

Scroll Up
%d bloggers like this: