Po drugi put ove sezone Omladinski fudbalski klub Brdo je na svom terenu odigrao 1-1. Ovog puta, pred ekipom Mirze Alkića je bila veoma raspoložena ekipa Gorice koja je danas bila bliža osvajanju cijelog plijena.

Pitanje je u kojem bi pravcu otišla utakmica da je Harambašića doveo svoju ekipu u vodstvo s 11 metara. U 35.minuti Sarhatlić kao tane ulazi u kazneni prostor gostiju, i nakon očiglednog prekršaja, sudija Mitrović, opravdano pokazuje na bijelu tačku. Ovog puta Harambašić nije bio precizan.

Gosti su u prvom poluvremenu imali nekoliko sjajnih prilika, dva puta pogađali prečku, ali na odmor se odlazi rezultatom 0-0. Borbeni gosti i u nastavku su ofanzivni, ali do vodstva dolaze nakon što su im domaćini poklonili priliku.

Petnaestak minuta prije kraja, uz salvu protesta gostujućih fudbalera, sudija Mitrović pokazuje na penal, nakon što je u kaznenom prostoru fauliran Karupović. Sarhatlić je siguran i na Vedrom polju je rezultat izjednačen.

Nakon što je Mitrić “pocrvenio”, pred ekipom Omladinskog fudbalskog kluba Brdo se otvara mogućnost za osvajanje tri boda. U samom finišu odlična prilika Sarhatlića ostaje neiskorištena.

Narednog vikenda pred Brdom je gostovanje u Bosanskom Šamcu, a veoma dobra ekipa Gorice dočekuje Laktaše.

%d bloggers like this: