Od ove sezone standardni prvotimac Omladinskog fudbalskog kluba Brdo je Edin Sarhatlić. U Brdo je došao iz Podgrmeča, a prije Sanskog Mosta nastupao je za Slogu iz Bosanske Otoke, Bratstvo iz Kozarca i klub u kojem danas nastupa. Treba istaći da je riječ o fudbaleru koji sjajno igra i mali fudbal.

U dosadašnjem dijelu sezone Sarhatlić je dokazao da je značajno pojačanje za drugoligaša sa Vedrog polja. Tehnički je veoma jak i što je posebno važno, brz igrač koji dobro surađuje sa saigračima. Jako su povoljni njegovi utisci o klubu s kojim već šest utakmica u nizu nije poražen.

” U Brdu je dobra situacija i zdrava sredina tako da sam jako zadovoljan. Upravo se zalaže za klub i igrače. Očekujem ove sezone dobre utakmice i da budemo ekipa za poštovanja. Naravno, pružit ću svoj maksimum i tako nastojati da zdržim povjerenje stručnog štaba i ljudi koji su me angažovali”.

Dakle, može se konstatovati da su Edin Sarhatlić i Omladinski fudbalski klub Brdo na istoj talasnoj dužini. Sigurni smo da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i da ćemo i na kraju sezone biti zadovoljni njegovima nastupima za klub koji navijača i simpatizera ima širom svijeta.

Trener Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Goran Kecman ističe da Edin Sarhatlić zasluženo nosi dres prvotimca i da je riječ o kvalitetnom fudbaleru.

Edin Sarhatlić

” Došao je u naš klub sredinom priprema kao najveće pojačanje u napadačkom djelu tima. Posjeduje veoma veliku kvaliteu u igri 1×1, što ga čini veoma kvalitetnim igračem. Već se uklopio u tim, igrači ga veoma poštuju i cijene. Postigao je već par veoma važnih pogotaka za naš tim”, naglašava trener Kecman.

Sarhatlić obećava da će pružati maksimum i da u nastavku sezone želi navijačima Omladinskog fudbalskog kluba Brdo priuštiti još mnogo prilika za zadovoljstvo.

%d bloggers like this: